Eurobasket

Γκούναρσον: «Βλέπαμε από μικροί την Ελλάδα. Τιμή μας που θα την αντιμετωπίσουμε»

Για τον Λόγκι Γκούναρσον η αναμέτρηση με την Ελλάδα στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ συνιστά τιμή για τον ίδιο και το μπάσκετ της Ισλανδίας.

Ο Λόγκι Γκούναρσον μεγάλωσε βλέποντας την Ελλάδα και άλλες υπερδυνάμεις του μπάσκετ στην τηλεόραση. Λογικό, λοιπόν, τώρα που είναι ο ίδιος επαγγελματίας, να νιώθει περήφανος που φορώντας το εθνόσημο της Ισλανδίας θα αντιμετωπίσει την ελληνική ομάδα στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ.

Αποστολή στο Ελσίνκι, Χρήστος Ρομπόλης

«Είναι τιμή μας να παίζουμε με ένα τόσο μεγάλο μπασκετικό έθνος, όπως η Ελλάδα. Εμείς είμαστε μια μικρή χώρα, αλλά είμαστε στο Ευρωμπάσκετ για δεύτερη φορά. Παρακολουθούμε την Ελλάδα να παίζει στις μεγάλες διοργανώσεις από παιδιά. Αν παίξουμε καλά, πιστεύουμε πως μπορούμε να δυσκολέψουμε την ελληνική ομάδα, ενώ θεωρώ πως αν κάνουμε ένα σπουδαίο παιχνίδι, ίσως να έχουμε μια ελπίδα ακόμη και για τη νίκη», ανέφερε ο 35χρονος γκαρντ που παίζει στην πατρίδα του με τη Νιάρντβικ.

Ερωτηθείς αν ο 20χρονος Χλίνασον είναι έτοιμος να αναλάβει ρόλο βασικού σέντερ, απάντησε: «Είμαι σίγουρος. Στο τελευταίο ματς φιλικό απέναντι στη Λιθουανία τα πήγε πολύ καλά απέναντι σε έναν σταρ του ΝΒΑ, όπως ο Βαλαντσιούνας. Θεωρώ πως είναι έτοιμος για τη μεγάλη σκηνή. Είναι ένα πολύ προσγειωμένο παιδί, δεν νομίζει πως έγινε ακόμη… κάποιος, ακούει τον προπονητή του και πιστεύω πως μπορεί να μας βοηθήσει πολύ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x